Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowy deser"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Każdą z galaretek rozpuść w 400 ml gorącej wo- dy. Dobrze wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Truskawki rozmroź. Banany obierz, pokrój na plasterki. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, oczyść z białych błonek.
W dużej misce ułóż truskawki, zalej tężejącą galaretką truskawkową. Wstaw do lodówki, by zastygła. Na czerwonej galaretce rozłóż pomarańcze, zalej pomarańczową galaretką. Odstaw do stężenia. Ułóż banany, zalej zieloną galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem galaretki miskę zanurz w gorącej wodzie (deser powinien ładnie odejść od miski), przyłóż do niej talerz i odwróć. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, obficie posyp wierzch galaretki.
<strong>Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie