Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tawa tawas nazwa, która pewnie większości osób z niczym się nie kojarzy, lecz w obliczu tłustego czwartku ta słodka propozycja staje się bardziej jasna ;) Te małe , kruche ciasteczka smażone na oleju to doskonała alternatywa dla tradycyjnych pączków, tym bardziej jeżeli chcemy jednak trochę mnie wchłonąć tłuszczu :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Przepis jest tak banalny, że głowa mała :) Lecz żeby nie było za łatwo trochę go zmodyfikowałem :) Mąkę wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy, dodajemy jajko, wodę i maślankę, szczyptę soli, masło i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na chwilę i po tym czasie rozwałkowujemy na 0,5 cm placek. Wycinamy romby i smażymy na złoty kolor na oleju kokosowym :) Smacznego!