Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdzieniegdzie spadł już śnieg, a z tej okazji proponuję Wam smaczne i urocze tarty bałwanki. Z pewnością zachwycą niejednego łasucha
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3584
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14963
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3584
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14963
Składniki
Ciasto. Żółtka oddzielam od białek. Żółtka ucieram z cukrem, a białka ubijam na sztywną pianę. Do żółtek dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksuję. Następnie stopniowo dodaję pianę z białek. Zmiksowane ciasto przekładam do foremek i piekę w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 minut.
Polewa. Czekoladę tnę na drobne kawałki i wrzucam do rondelka. Dodaję masło. Całość rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Biszkopty smaruję polewą. Gdy polewa zastygnie, tarty dekoruję lentilkami i cukrowymi pisakami.