Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo aromatyczne mini tarty. Rewelacyjnie smakują łasuchom małym i dużym. Smacznego.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło,
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, wsypać po kilka ziaren fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 12-15minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, ostudzić i ułożyć owoce.