Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pracy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Składniki
Przesmażam przetarte jabła na maśle dodając cukier i cynamon. Zagniatam kruche ciasto. Kawałek zwijam w kulkę i w woreczku wkładam do lodówki. Resztę dzielę na 8 części.
Ręcznie wyklejam foremki ciastem i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Do każdej nakładam jabłka i przykrywam potartym kawałkiem zmrożonego wcześniej ciasta.
Piekę 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego.