Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z nadzieniem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Foremki posmaruj roztopioną margaryną. Mąkę, cukier puder, masło, jajka, żółtko i proszek do pieczenia zagnieć na gładką masę. Wstaw do lodówki na godzinę. 2/3 ciasta rozwałkuj na placki. Tartaletki wyłóż kruchym ciastem i malinami. Pozostałą część potnij na paski i przykryj owoce, tworząc kratkę.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 20 minut. Gotowe ostudź, posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.Źródło: Super TV