Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poezja smaku :) idealne połączenie śliwek i serka mascarpone z dodatkiem płatków migdałowych.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1545
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1545
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Wyrobić ciasto. Wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec z obciążeniem ok. 15 minut.następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze chwilę aż ciasto się lekko zarumieni. Miksujemy serek mascarpone z mlekiem skondensowanym oraz jakami. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na podpieczony spód i wylewamy masę. Pieczemy ok. 30 minut. Następnie posypujemy wierzch płatkami migdałowymi i pieczemy jeszcze ok. 15 minut. Podajemy aż tarta lekko się schłodzi.