Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla wielbicieli tart na słodko, połączenie sernika z szartlotką
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
CIASTO: Mąkę wymieszać z suchymi składnikami, posiekać z margaryną, dodać jajko i wodę. Zagnieść kruche ciasto. Owinąć folią, schłodzić przez ok. 30 min. Ciasto rozwałkować, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem, przykryć pergaminem, obsypać suchym grochem. Podpiec przez 10 min. w temp. 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, usunąć pergamin z grochem.
NADZIENIE: Twaróg zmieszać z cukrami i żółtkami, dodać śmietankę, następnie kaszę mannę, aromat i skórkę z cytryny. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na podpieczonym cieście. Zalać masą serową. Piec 30-35 min. w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem. Można podawać na ciepło z lodami.