Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna tarta, polecam :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Składniki
przygotuj formę do tarty o śr. 27 cm. Mąkę przesiać i wyrobić rękoma z pozostałymi składnikami. Owinąc we folię i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowac i wylepić nim formę do pieczenia. Spód ciasta nakłuć gęsto widelcem. Piec 10 minut w 200* Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia.
Składniki na krem; Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej, nastepnie dobrze wystudzić. Śmietankę zmiksować na sztywno, dodać rozpuszczoną czekoladę, składniki wymieszać ze sobą. Krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć maliny i posypać cukrem pudrem. Smacznego.