Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z konfiturą brzoskwiniową"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 368
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 68
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 368
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 68
Składniki
Ciastem wylep posmarowaną masłem formę do tarty (25 cm), nakłuj je widelcem, piecz ok. 20 min w 190°C, wystudź.
Masa: zagotuj 40 ml wody, dodaj skórkę pomarańczową i konfiturę. Doprowadź do wrzenia i duś ok. 10 min. Przestudź.
Na spodzie rozsmaruj kajmak, a na nim masę pomarańczowo-brzoskiwniową. Posyp orzechami, polej roztopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie