Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Z mąki, margaryny, żółtka, cukru pudru, szczypty soli i odrobiny lodowatej wody zagniatam kruche ciasto. Formuję z niego kulę, zwijam w folię i wkładam na 30 minut do lodówki.
Na patelni rozpuszczam margarynę. Wsypuję cukier, smaże, mieszając, aż powstanie karmel. Dodaję obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka i szczyptę cynamonu. Smażę 5 minut. Odwracam, smażę kolejne 5 minut. Jabłka układam w tortownicy, tak, aby zachodziły na siebie.
Ciasto rozwałkowuję. Przykrywam nim jabłka. Nakłuwam. Piekę 20-25 minut w 200 st. C. Gotową tartę odwracam i wykładam na paterę. Podaję na ciepło z lodami.