Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gruszki są najsmaczniejsze;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki umyj, obierz. Przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Wypukłą strone gęsto ponacinaj. W miejsca po gniazdach włóż maliny. Z mąki, soli, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć kruche ciasto. Schłodzaj 30 minut. Następnie rozwałkuj je na cienki placek. Wylep nim formę do tarty. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Na podpieczony spód wylej masę smietanową. Ułóż gruszki formując rozetę. Piecz jeszcze 30-40 minut w 180 stopniach. Wystudź i podawaj.