Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z buraczkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2921
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3315
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2921
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3315
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Składniki
Buraczki ugotuj na półtwardo (ok. 40 minut). Następnie obierz je i wystudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól i masło. siekaj nożem, aż powstaną grudki, potem szybko rękoma zagnieść ciasto, dodając wodę. Uformuj kulę, zawiń ją w folię i schładzaj 30 minut. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mielone mięso. Smaż ok. 10 minut, ciągle mieszając. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Buraczki oraz twaróg pokrój w kostkę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj.
Formę natłuść, spód i brzegi wylep schłodzonym ciastem. Ponakłuwaj widelcem. Na cieście rozłóż mięso, na nim buraczki oraz ser. Oprósz pieprzem, odrobiną soli i oregano. Piecz przez 30 minut w temp. 200°C. Groszek gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Posyp gotową tartę.Źródło: Naj