Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tortownica lub forma do tarty 28 cm, mikser, rondelek, miska
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 550
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 550
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Dno formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, tworząc brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut. Potem ostudzić.
Czekoladę połamać, roztopić (w kąpieli wodnej lub w garnku), dodać kremówkę i masę nugatową. Całość wymieszać i podgrzewać do całkowitego roztopienia nugatu i połączenia składników. Masą wyłożyć upieczony spód. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i ew. listkami mięty. Smacznego :)