Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śliwkowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10030
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10030
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Czas: 60 min. 1 porcja = 140 kcal.
Zimne masło posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami na ciasto.
Całość zagnieć, owiń folią spożywczą i wstaw na pół godziny do zamrażarki. Następnie wylep nim formę na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na podpieczonym spodzie rozłóż pokrojone śliwki i ponownie zapiecz. Gotowe udekoruj cukrem pudrem i miętą.Źródło: Kurier TV