Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
września 29, 2016 Tarta sernikowa z konfiturą malinową ulubione, wypieki i desery Pyszna tarta serowa pachnąca latem:). Do jej wykonania nie są konieczne świeże maliny, użyłam ich jedynie do ozdoby. Podstawą jest kruche ciasto, masa serowa i konfitura malinowa, którą rozsmarowujemy na wierzchu masy.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14596
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14596
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
Składniki na masę serową dokładnie miksujemy.
Masę serową wylewamy na upieczone ciasto. Na wierzch w kilku miejscach wykładamy konfturę, następnie rozsmarowujemy ją robiąc kółka trzonkiem łyżki lub widelca. W ten sposób powstają wzory.
Zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, pieczemy tartę jeszcze przez 30 minut. Możemy udekorować czekoladą lub świeżymi owocami.