Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszną tartę rustykalną ze śliwkami, lepszej nie jadłam. Idealna do weekendowej popołudniowej kawki. Na mojej ostatniej imprezie w mig zniknęła ze stołu, goście byli zachwyceni, bo tarta jest rewelacyjna. Korzystajcie, póki są śliweczki :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić ciasto, następnie włożyć je do worka foliowego i odstawić do lodówki na około pół godziny. Śliwki wymieszać z mąką, cukrami i cynamonem. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na koło, najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia, który przełożymy już na blachę. Ciasto nakłuć widelcem i na środku rozłożyć śliwki. Brzegi ciasta zawinąć do środka, ale tak żeby środek był odkryty. Przełożyć na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez ok. 35 minut. Po wyjęciu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!