Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni. Więc należy z nich korzystać :)
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Składniki
Przygotuj formę o śr. 22 cm. Składniki z spód zagniatamy ze sobą. Masa będzie mało zwarta, taka ma być. Wykładamy nią formę na tartę. Oblepiamy boki i pieczemy 20 minut w 150* Śliwki myjemy i drylujemy. Mieszamy z cukrem i skrobią. Masę wykładamy na gorące ciasto. Umieszczamy w piekarniku na 20 minut temp 150* Dzięki dodaniu skrobii, sok z owoców nie wsiąka w ciasto, a masa wygląda apetycznie i lekko żelowato. Gorąco polecam.