Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Formę o śr. 21 cm natłuść i wyłóż papierem do pieczenia. Oddziel żółtka od białek. Zmiksuj na kogel-mogel cukier i żółtka. W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do kogla-mogla białka i płatki kokosowe. Wymieszaj ciasto. Wyłóż je do formy. Piecz 20-25 minut i ostudź.
Na nadzienie zagotuj w rondelku śmietanę i sok. Zdejmij z ognia, dodaj czekoladę. Odstaw na 5 minut, po czym wymieszaj. Oddzielnie zmiksuj żółtka, cukier i łyżkę wody. Podgrzewaj na parze, mieszając, aż kogel-mogel będzie gładki i gęsty (3-4 minuty).
Następnie zmiksuj kogel-mogel z masą czekoladową, tak aby krem ostygł do temperatury pokojowej (10-15 minut). Wylej krem na ciasto i wstaw tartę do lodówki (4-5 godzin).
Podawaj z plasterkami banana, miąższem marakui i wiórkami kokosowymi.Źródło: Olivia