Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta czekoladowa z truskawkami"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
ok. 45 minut.
Krakersy wrzucić do blendera i zmiksować (ewentualnie „przeprasować” wałkiem do ciasta). Ciemną czekoladę z kostką do pieczenia Kasia (100 g) rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Zmiksowane krakersy wrzucić do rozpuszczonej czekolady i dobrze wymieszać. Gotową masę przełożyć do foremki jak na tartę. Wylepić masą dno oraz boki formy. Wstawić do lodówki – do stężenia.
Przygotować masę czekoladową: do rondla wlać śmietankę i mocno podgrzać – nie dopuścić do zagotowania! Zdjąć z ognia i wrzucić pokruszone na kawałeczki wszystkie czekolady oraz kostkę do pieczenia Kasia (125 g), energicznie mieszając. Truskawki pozbawić szypułek, przekroić na połówki.
Na spód wylać masę czekoladową i rozłożyć truskawki, delikatnie je wciskając. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco