Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla wielbicieli czekolady,idealne połączenie czekolady z malinami.Tarta słodziutka,krucha i delikatna.Przepis pochodzi z bloga:magda-kucharzy.blogspot.com
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Przygotować ciasto kruche:do miski przesiać mąkę,cukier,kakao i sól dokładnie wymieszać.Dodać pokrojone w kawałki masło i żółtko,szybko zagnieść ciasto. Wyłożyć nim formę na tartę,dokładnie dociskając do ścianek.Tak przygotowaną formę z ciastem włożyć do lodówki min.na 1 godzinę,do schłodzenia.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.Wyjąć schłodzone ciasto,ponakłuwać je widelcem (by nie urosło bez pieczenia) i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok.10 minut.Wyjąć do przestudzenia ,nie wyłączając piekarnika.
Przygotować nadzienie:w misce rozpuścić masło i czekoladę,cały czas mieszając. W misce utrzeć jajka z cukrem na jasną,gęstą masę.Dodać płynną czekoladę,cały czas ubijając.Na koniec dodać mąkę i szybko wymieszać,aż składniki się połączą. Na podpieczony spód tarty wysypać maliny.Zalać nadzieniem czekoladowym(uwaga,nadzienie nieco urośnie). Piec ok.25-30 minut,aż wierzch tarty będzie upieczony.odstawić do wystygnięcia przed podaniem.