Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam połączenie masy kajmakowej z gorzką czekoladą i masłem z dodatkiem nuty amaretto :).
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 26
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 26
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie takich szyszek jest bardzo proste.Do rondelka wkładamy masę kajmakową,połamaną czekoladę i masło i podgrzewamy do rozpuszczenia się składników.Pilnujemy żeby masa się nie przypaliła. Kiedy masa będzie płynna zdejmujemy z ognia mieszamy i dodajemy amaretto lub olejek rumowy mieszamy.Następnie dodajemy ryż partiami i mieszamy tak żeby masa pokryła wszystkie ziarenka ryżu :). Teraz nabieramy do ręki trochę masy i robimy kuleczki lub formujemy szyszki.Jeśli masa się za bardzo lepi moczymy dłonie w wodzie.Ja dodatkowo moje kuleczki wkładałam do papilotek ;). Wkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężały. SMACZNEGO!!!