Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto z truskawkami.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1550
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 60
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1550
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 60
Składniki
Masło rozpuścić, odstawić do wystygnięcia.Jajka zmiksować z cukrem na jednolita masę, powoli wlewać ostudzone masło , ciągle miksować. Jak wszystkie składniki już dokładnie się połączą dodać sok z cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Truskawki przekroić na połówki.Tortownicę posmarować masłem i posypać grysikiem. To tak przygotowanej tortownicy wlać ciasto i poukładać truskawki.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez ok 45-50 minut ( do tak zwanego suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto z truskawkami posypać cukrem pudrem.