Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybkie, delikatne ciasto z rodzynkami"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1452
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1452
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Składniki
Jajka utrzyj łyżką z cukrem. Wlej jogurt oraz olej. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier z wanilią. Ucieraj łyżką na gładką masę (ale nie miksuj).
Rodzynki wsyp do miseczki, posyp łyżką mąki i wymieszaj. Dodaj do ciasta. Tortownicę o średnicy 30 cm posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto, wyrównaj wierzch.
Jabłka umyj, obierz, pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Piecz 40-45 minut w temp. 180°C (do suchego patyczka). Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem. Przed pieczeniem posyp je płatkami migdałowymi.
Porcje 20
80 min
Cena 0,60 zł
195 kcalŹródło: Bella Relaks