Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste. Idealne na każdą okazję.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki
Jajka oraz żółtka ubij z cukrem na puszystą masę dodaj olej, mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodaj ocet. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto na wierzch położ maliny i posyp kruszonką.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.Smacznego zamiast malin możesz użyć innych owoców sezonowych.