Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto o smaku waniliowym z dodatkiem jabłek idealne na różne okazje i przyjęcia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier waniliowy, roztopione masło, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny. Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 30 x12 , powkładaj jabłka i posyp cukrem. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.