Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślany placek z truskawkami, szybki i pyszny
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Truskawki umyj i osusz a następnie usuń szypułki i pokrój na połówki (lub na mniejsze części jeśli truskawki są duże). Masło utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując przez chwilę. Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiej do masy maślanej. Wymieszaj na jednolite ciasto za pomocą szpatułki lub miksera. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj truskawki wciskając je lekko w ciasto. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).