Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne, puszyste a zarazem wilgotne ciasto czekoladowe bez jajek, idealne dla niespodziewanych gości lub do popołudniowej kawki.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3532
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14856
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3532
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14856
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao i sodę. W drugiej olej, mleko, dżem i serek mascarpone. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi lub wiórkami kokosowymi.