Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Masło rozetrzeć z cukrem. Dodać jajko, przesianą mąkę i sodę połączoną z octem. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Włożyć do lodówki. Cytryny dokładnie umyć. Cytryny całe ugotować ok 10 min. Podzielić na części i już przy pomocy blendera rozdrobnić. Dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Tortownicę posmarować masłem. Dno tortownicy i boki na wysokości ok 2 cm wykleić jedną częścią ciasta. Wyłożyć masę cytrynową. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce przykrywając masę cytrynową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Smacznego.