Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i chrupiące ciasteczka z dodatkiem czekolady idealne do chrupania do kawki i na inne okazje .
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 199
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 199
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Jajko utrzeć z cukrem, dodać olejek, mleko i roztopione masło . Wszystko utrzeć na puszystą masę , dodaj sól oraz przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj pokrojoną czekoladę .
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Małą łyżeczką nabieraj ciasto , formuj kulki i układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz.
Na wierzchu możesz nożem naciąć linie . Ciasteczka pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 190 st . Smacznego.