Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka maślane bezglutenowe
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Kiedy masło będzie dobrze utarte dajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie miksujemy. Kolejno ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i przy pomocy tyłki wyciskamy kształty na blachę do pieczenia. Pieczemy 10-15 min w 180 stopniach Kiedy ciastka wystygną przygotowujemy polewę, gdzie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ozdabiamy posypka.