Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki ucierany placek z soczystymi malinami. Wychodzi niezwykle lekki i puszysty. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Jeśli chcesz uniknąć zakalca w cieście, wszystkie składniki wyciągnij z lodówki godzinę przed pieczeniem.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Do osobnej miski wbij jajka, doda cukier i cukier waniliowy. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie dodaj jogurt oraz olej. Składniki wymieszaj.
Do mokrych składników przesyp mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto delikatnie wymieszaj, następnie zmiksuj na małych obrotach do połączenia.
Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Na górę ciasta wysyp maliny.
Placek z malinami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) piecz przez około godzinę. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem, czy ciasto nie jest surowe.
Szybki placek z malinami wystudź, przed podaniem udekoruj cukrem pudrem.