Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj oprócz gofrów upiekłam sobie jeszcze ciasto na weekend .
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 92
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1744
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 92
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1744
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do miski dodać produkty na ciasto.
Wszystko dokładnie wyrobić za pomocą rąk na gładkie ciasto.
Blaszkę 12 * 40 wyłożyć papierem do pieczenia położyć jedną część ciasta.
Na ciasto wyłożyć starte na tarce jarzynowej jabłka.
Przykryć drugą połową ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec około godziny w zależności od piekarnika.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło fajne kruche nadaje się dla gości jak i do kawy.
Kroić na drugi dzień, no chyba że ktoś nie wytrzyma
Polecam. ciasto nie jest za słodkie takie w sam raz.