Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem lenia, deszcz leje a coś do kawy musi być. Stanęło na kupnym cieście francuskim z nadzieniem z jabłek. Ciasto miałem zamrożone (zawsze mam na wszelki wypadek :P), a że sezon w pełni więc jabłek też dostatek.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
W takim nadzieniu łatwo jest przemycić dodatkową porcję zdrowia. U mnie znalazły się : odrobina płatków owsianych, otręby, kurkuma i siemię lniane.
Jabłka obrałem i pokroiłem na nieduże kawałki. Wymieszałem z cynamonem, cukrem i rodzynkami. Ciasto rozłożyłem i na prawie całej długości położyłem nadzienie. Zamknąłem jak kopertówkę i skleiłem brzegi (foto).
Całość posmarowałem roztrzepanym jajkiem i posypałem obficie makiem. Piekłem 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem na niskiej półce. Wyszło zaskakująco dobrze i w mniej niż godzinę ciacho do kawy gotowe.