Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szarlotka z bezą zapraszam po przepis
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 94
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 94
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Margarynę rozpuszczam odstawiam by ostygła z jajek oddzielam białka i odstawiam potem będą potrzebne .Do miski daje mąkę z proszkiem i cukrem dodaje zalotka i tłuszcz zagniatam ciasto które dziele na 2 części mniejsza i większa .
Formę 26 cm wykładam papierem do pieczenia daje większy kawałek ciasta wyklejam nim dno formy. Jabłka obieram ścieram na tarce o grubych oczkach, można użyć jabłek prażonych ze słoika .Jabłka wykladam na ciasto w formie.
Beza ;Białka daje do miski ze szczypta soli i ubijam na sztywno pod koniec dodaje cukier miksuje i wsypuje kisiel .Beze wykladam na jabłka równam a na nią skubie drobne kawałeczki pozostałego ciasta .
Ciasto piekę na środkowej półce bez termo obiegi w 200 stopniach 35 minut .Gorąca szarlotkę po wyjęciu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego