Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa rolada z serem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 296
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 296
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Szpinak opłucz, odetnij ogonki, zblanszuj i osącz. Liście lekko posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj szpinak. Duś 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, odsącz na sicie. Połącz z żółtkami. Białka ubij na sztywno. Dodaj do szpinaku razem z mąką, połącz.
Masę wylej na pokrytą pergaminem blachę, rozsmaruj. Piecz 15 minut w 190 st. Ostudź, posmaruj serkiem i obłóż cienkimi plasterkami łososia. Zwiń roladę, owiń folią i odłóż na kilka godzin do lodówki.
Czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety