Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z owocami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Umyj i obierz szparagi. Odetnij zdrewniałe końce. Gotuj w osolonym wrzątku ok. 7 min. Odcedź.
Dymki oczyść i pokrój w pierścienie. Mango i truskawki pokrój w drobną kostkę.
Wymieszaj olej, ocet i musz tardę, dodaj owoce i dopraw do smaku. Wymieszaj 4 łyżki mąki, parmezan i jajko. Szparagi oprósz pozostałą mąką, następnie obtaczaj w cieście i bułce tartej.
W dużym garnku rozgrzej olej. Smaż w nim szparagi na złoty kolor. Podawaj z sosem musztardowo-owocowym, udekorowane rukolą, truskawkami i obsypane czarnym sezamem.
Czas przygotowania: 40 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień