Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Kawałki bakłażana osól, gdy puszczą sok – osusz. Mięso i warzywa zalej mieszanką soku z cytryny i oleju, doprawioną kolendrą, rozmarynem, czosnkiem, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły w trakcie pieczenia. Rozgrzej grill lub piekarnik.
Nabij kawałki kurczaka oraz warzyw na szpadki (jeśli mięso jest pokrojone w paski, możesz owinąć nimi plastry warzyw), oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.Źródło: Świat kobiety