Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka ze śmietankową pianką"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Składniki
70 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 12 porcji.
Białka ubijam, wsypuję cukier, ubijam, aż się rozpuści. Dodaję po jednym żółtku, ubijając. Wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszam, przelewam do natłuszczonej tortownicy. Piekę 40 min w temp. 180°C. Jabłka obieram, kroję w kostkę, duszę 10 min (nie rozgotowuję). Wsypuję cukier, cukier waniliowy, galaretkę i cynamon. Mieszam. Wykładam na ciasto.
Śmietanę ubijam z zagęstnikiem, dodaję cukier puder i waniliowy, ubijam. Ostudzoną szarlotkę smaruję masą, posypuję kakao.Źródło: Kobieta i życie