Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej Przyjaciółki- Sąsiadki. Trochę go zmodyfikowałam, żeby ciasto było mniej kaloryczne ;). Ten deser zawsze budzi we mnie miłe wspomnienia.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy kruszonkę.
Ciasto dzielimy na pół. Jedną cześć wykładamy do formy i układamy na niej połówki śliwek. Śliwki posypujemy 3 łyżkami bułki tartej. Następnie na śliwki wykładamy przecier jabłkowy wymieszany z pozostałą częścią bułki tartej. Na owoce wysypujemy resztę ciasta- kruszonki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach C.