Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Śmietanowa polewa i kwaskowa masa jabłkowa to połączenie idealne!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieć, owiń w folię i włóż na godzinę do lodówki. 2/3 ciasta wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Jabłka obierz, pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na maśle razem z żurawiną. Zasyp cukrem. Gdy jabłka zmiękną odstaw, żeby wystygły. Dodaj kisiel i cynamon. Wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto. Przykryj kawałkami reszty ciasta (odrywaj i spłaszczaj małe kawałki). Śmietanę wymieszaj z cukrem. Posmaruj wierzch ciasta. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.