Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z lekko kwaskowym nadzieniem z papierówek
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 21
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 17
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 21
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 17
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej do miski Masło zetrzyj na tarce o grubych otworach podsypując sypką mieszaniną Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Żółtka wymieszaj z solą i dodaj do reszty składników Wyrób krótko na gładkie ciasto Podziel na pół, jedną połową wylep dno blaszki, drugą włóż do lodówki Spód ciasta ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15 min Pozostaw do przestygnięcia
Nadzienie: Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Dodaj mąkę ziemniaczaną, cukier i cynamon, wymieszaj
Szarlotka: Na podpieczony spód wysyp równą warstwę kaszy manny Następnie wyłóż doprawione jabłka i wyrównaj Wyjmij z zamrażalnika drugą część ciasta i zetrzyj ją na grubych oczkach Rozłóż ciasto równomiernie na jabłkach Piecz w 180°C przez 40 min