Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z cytryną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Cytrynę sparz, otrzyj skórkę. Jabłka zetrzyj na tarce. Skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i cynamonem. Odstaw. Przed wyłożeniem na ciasto odciśnij sok.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj jajka,żółtka,śmietanę, skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto, schłodź. Połową wyłóż formę, połóż jabłka, nakryj drugą połową.
Piecz 45 minut w temp. 180°C . Posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Irena Pancerz mieszka w Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień