Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto i pyszne .Przepis znalazłam w internecie.Polecam.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłka można posypać cynamonem .