Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,mięciutkie ciasto ale warunkiem są kwaśne jabłka .
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 67
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 67
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Jedną wyłożyć na blachę o wymiarach: 25/35 cm . Nakłuć widelcem, posypać łyżką tartej bułki Ułożyć jabłka pokrojone w dość grube plastry.Można delikatnie oprószyć cynamonem. Zagotować mleko z cukrem, ugotować budyń. Gorącym zalać jabłka. Budyń powinien wypełnić luki między kawałkami jabłek. Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Docisnąć do brzegów formy. Nakłuć widelcem by para mogła się wydostać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć ubitą pianę. Piec jeszcze 10 minut.