Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie zapraszam na przepis :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Do miski wrzucić, mąkę, jajka śmietanę, cukier i proszek do pieczenia, zacząć mixowac i dodawać margarynę partiami do połączenia składników, zagnieść ciasto - uformować kule i podzielić na 2 części.
Białka ubić na sztywno, dodać partiami cały czas ubijając cukier puder. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczana i wymieszać do połączenia składników.
1 część polozyc na blaszkę 24*30 wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 10 min. Wyciągamy i na gorący spód wykładamy jabłka mogą być starte bądź pocięte na plasterki, posypuje cynamonem. Wykładamy bezę i 2ga częścią ciasta Piekę ok 45min w 170 stopniach