Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat szarlotki sypanej, która jest rewelacyjna nie tylko ze względów smakowych, ale i nie wymaga szczególnych zdolności, by ją upiec.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 267
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 544
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 267
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 544
Składniki
Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Do jabłek dodajemy cukier i cynamon. Składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie dzielimy na 3 równe części. Do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wsypujemy 1 część sypkich składników, dokładnie rozprowadzamy i wykładamy na to połowę jabłek. Masę makową mieszamy z kandyzowaną skórką cytrynową i wykładamy połowę na jabłka. Następnie wysypujemy 2 część sypkich składników, resztę jabłek i masę makową. Pokrywamy ostatnią częścią sypkich składników. Na wierzchu układamy pokrojone w małe kawałki masło lub margarynę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55-60 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.