Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przesłodzona, chrupiąca słodka skórka, lekko kwaśne jabłkowe nadzienie. Rewelacyjny przepis od Domi.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie dodajemy pozostałe składniki na nadzienie i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w miseczce i dzielimy na 3 części. Tortownicę ( u mnie o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy kasza manną lub bułką tartą. Wysypujemy na dno równomiernie jedną część sypkich składników, następnie połowę masy jabłkowej. Kolejna część sypkich składników, masę jabłkową i ostatnią część sypkich składników. Na wierzch ścieramy równomiernie zamrożone masło tarką o grubych oczkach. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. godzinę do uzyskania złotej skórki na wierzchu. Podajemy z bitą śmietaną, lodami. Smacznego.