Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na godzinę.Masa serowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać połową cukru,poddusić 15 min., a następnie ostudzić.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,połączyć z trzykrotnie zmielonym serem,utrzeć,białka ubić i sera,dodać do sera, wymieszać,jabłka połączyć z serem,dodać sparzone rodzynki i mąkę ziemniaczaną. W wyłożonej pergaminem tortownicy ułożyć ciasto kruche i i masę, piec w temp.200 stopni przez około 50 min.