Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na formę 24×24
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4346
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 832
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4346
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 832
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z podanych składników, zawiń w folię i schowaj do lodówki do schłodzenia. W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dodaj do jabłek cynamon, mąkę ziemniaczaną i cukier - dokładnie wymieszaj. Przygotuj kruszonkę - masło rozetrzyj w palcach z cukrem i mąką tworząc sypką masę. Formę o wielkości około 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep kruchym ciastem. Na niego wyłóż jabłka, wyrównaj. Posyp całe ciasto kruszonką. Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut. Po upieczeniu lekko ostudź.